Zakaj za izdelavo spletne strani izbrati sistem WordPress?

Izdelava WordPress spletne strani

Razlogi, ki bi jih morali upoštevati, ko se odločate kater CMS (Content Managment System) sistem boste uporabili za izdelavo vaše spletne strani. Veliko razlogov govori v prid sistemu WordPress. 

WordPressa je odprtokodna programska oprema

Izraz odprtokodna programska oprema je mogoče nepoznan tistim, ki niso v razvijalskih krogih, če na kratko povzamemo pa izraz odprtokodna programska oprema pomeni:

 • Platforma WordPress je brezplačna, kar v praksi pomeni, da jo lahko uporabite za katero koli vrsto projekta, tudi če gre za komercialni projekt. 
 • Sistem WordPress lahko tudi poljubno prilagodite in poljubno razširite.

Ker gre v primeru WordPressa za odprtokodno rešitev je to eden glavnih razlogov, da je tako priljubljen in zakaj za sistemom WordPress stoji ogromna skupnost razvijalcev, ki ustvarja nova orodja zanj. Tem orodjem pravimo vtičniki. 

WordPress je najbolj priljubljen CMS sistem na svetu

Na internetu je danes na milijone spletnih strani in sistem WordPress poganja več kot 30% vseh spletnih strani. Vsak dan naj bi začelo delovati več kot 500 novih spletnih mest, ki uporabljajo odprtokodno rešitev WordPress, te številke pa samo še naraščajo.

Pri tako množični uporabi sistema WordPressa je jasen signal, da razvijalci WordPressa ne bodo prenehali razvijati, kar je ključno, saj boste na ta način vedno imeli dostop do posodobitev, ki bodo poskrbele, da bo vaša spletna stran varna in deležna dodelav v obliki novih funkcionalnosti. 

Izdelava WordPress spletne strani

WordPress lahko uporabljate za vse vrste projektov

Morda ste slišali, da je WordPress platfoma za pisanje bloga. To načeloma drži, vendar WordPress zmore veliko več, pravzaprav WordPress spletna stran zmore vse. Več informacije o izdelavi WordPress spletne strani si lahko preberete na tej povezavi.

WordPress lahko uporabite za:

 • enostaven blog;
 • predstavitveno spletno stran podjetja ali društva;
 • virtualno učilnico;
 • forum;
 • spletno trgovino.

Naučiti se uporabljati WordPress je preprosto

Zgoraj smo že konkretno v številkah omenili kako zelo kje priljubljen je sistem WordPress. Iz tega razloga je za učenje WordPressa ogromno navodil, video vsebin, kjer se lahko naučite uporabljati WordPress. 

Vsebine je dovolj tako za osnovno uporabo kot tudi za učenje napredne uporabe in razvoj WordPress spletnih strani. 

Spletne strani izdelane na platformi WordPress so enostavne za vzdrževanje

Vsako spletno mesto zahtevajo nekaj vzdrževalnih del. Pri sistemu WordPress je potrebno biti pozoren na naslednja opravila: 

 • Posodabljanje sistema WordPress ob izidu novih različic;
 • Posodabljenje tem in uporabljenih vtičnikov ob izidu novih različic;
 • Upravljanje komentarjev na vaši spletni strani (če jih seveda uporabljate);
 • Zagotavljati, da je vaša WordPress spletna stran optimizirana in varna;
 • Izdelava varnostnih kopij spletne strani.

V praksi vam opravila za vzdrževanje WordPress spletne strani, ki so zelo priporočljiva za zdravo spletno stran ne bi smela vzeti preveč časa. Če pa želite prihraniti čas, se lahko odločite, da zgoraj omenjeno urejamo mi namesto vas.

Pišite nam in se dogovorimo za sodelovanje. 

Imate vprašanja?

Pišite nam za brezplačno in nezavezujoče ponudbo ter pridobite željeno informacijo.

Zakaj za izdelavo spletne strani izbrati sistem WordPress?
Pomakni se na vrh