Izdelava spletnih strani

Izdelava spletne strani

Oblikovanje in izdelava spletnih strani

Za vsakega naročnika se potrudimo, da ustvarimo lepo in funkcionalno spletno stran za predstavitev svoje storitve ali produkta.

Oblikovanje in izdelava spletnih strani

V sodelovanju z vami pripravimo strategijo spletnega mesta, na način, da vaše spletno mesto ne samo izgleda odlično, ampak tudi deluje odlično.

Odločite se lahko za izdelavo enostavne spletne strani oz. ciljno mesto (landing page) ali pa za izdelavo bolj kompleksne spletne strani, ki ima tudi sistem za samostojno urejanje vsebin.

Za sistem urejanja vsebin (Content Managment System) uporabljamo priljubljeno odprtokodno platformo WordPress.

Kot rečeno v sodelovanju z vami pripravimo strategijo spletnega mesta. Izdelava spletne strani poteka v naslednih korakih:

  1. Korak: V tem koraku potrebujemo čim več informacij o vas in vašem poslu. Pogovorimo se kaj vaša storitev ali produkt predstavlja. Poveste tudi kakšne spletne strani so vam všeč, kaj je bilo dobrega na prejšnji spletni strani (če ste jo imeli) in kaj bi radi spremenili. To korak je zelo pomemben, saj predstavlja temelj na katerem bomo gradili naprej.
  2. Korak: Na podlagi pogovora, ki smo ga opravili v prvem koraku in v skladu z vašo obstoječo grafično podobo pripravimo design spletne strani in vsebinsko zasnovo. V tej fazi izrišemo in dodelamo, kako bo spletna stran izgledala na različnih napravah. Nič hudega, če vsebine v celoti še nimate pripravljene, saj lahko za predstavitev in dokončno uskladitev delamo z namišljeno vsebino.
  3. Korak: Ko uskladimo in vi kot naročnik potrdite izgled spletne strani nadaljujemo z razvojem spletne strani. To pomeni, da grem izrisana spletna stran online pod privatno povezavo, ki vam jo pošljemo kjer lahko spletno stran ogledate in jo testirate.
  4. Korak: V tej fazi razvoja vaše spletne strani pa potrebujemo vsebino. V tem koraku bomo vsebino dodajali na posamezne podstrani, ki smo jih definirali v prejšnjih korakih. Lahko vam pomagamo tudi pri pripravi vsebine za spletno stran. 
  5. Korak: Izdelano spletno stran lansiramo. V tem delu vi kot naročnik dela nimate, saj ga mi opravimo za vas. Na spletno stran dodano vsebino bomo SEO optimizirali, spletno stran vpisali v iskalnike, nastavili možnost spremljanje analitike obiskov, nastavili možnost spremljanje organskega prometa, obvestilo o piškotkih…
  6. Korak: Po lansiranju spletne strani vam nudimo tudi osnovni trening “rokovanja” z vašo spletno stranjo in pa podporo. Nudimo vam pomoč in odgovorimo na vsa odprta vprašanja.

Izdelava spletnih strani in spletnih trgovin z uporabo platforme WordPress in Woocommerce

Kljub poplavi odprtokodnih rešitev ter posledično močni konkurenci na področju postavitve spletne strani ali spletne trgovine, je po številu uporabe daleč najbolj priljubljen WordPress.

To seveda ni naključje, saj je izjemno enostaven za namestitev in samo uporabo. Osnovno WordPress namestitev lahko razširimo po dolgem in počez.

Z uporabo WordPressa lahko naredimo enostavno spletno predstavitev, kompliciran in napreden novičarski portal, spletno trgovino z velikim številom artikov, spletno televizijo skratka karkoli si želimo.

Za odprtokodno platformo WordPress res ni omejitev.

WordPress je prijubljen tudi zato, ker nudi ogromno število brezplačnih razširitev – pluginov, ki jih namestimo le z nekaj kliki.

Nekateri od njih so že kar standard, saj je brez njih spletna stran podhranjena. Predvsem pa je priljubljen zaradi nešteto brezplačnih tem, ki jih lahko uporabimo kot predlogo za predstavitev svoje spletne strani.

Vse to, kar je zgoraj omenjeno lahko naredi vsak, ki se mu ljubi prebrati krajša navodila. Torej, ko imamo urejeno spletno gostovanje in zakupljeno neko domeno, brez težav prenesemo WordPress in si postavimo spletno stran.

Zakaj potem spletne strani ne bi izdelali sami ?

Seveda vsak posameznik lahko hitro in učinkovito postavi WordPress spletno stran (tudi druge platforme kot so Joomla! ali Drupal), saj imamo na spletu kup navodil in videoposnetkov kako poteka izdelava spletnih strani.

Vendar pa se pri takih zanesenjakih izdelava spletnih strani kmalu ustavi, ko se želi določene stvari dodelati po meri. Tu pa vam lahko pomaga WordPress napredni uporabnik oz. WordPress strokovnjak.

To so primeri, ko uporabnik zaželi oz. potrebuje specifičen dizajn, ki ga med obstoječimi temami ni na voljo. Takrat se lahko obrnete na nas in izdelali edinstveno temo, ki bo zadostila vašim potrebam.

Na nas se lahko obrnete tudi v primeru, da že imate temo ampak bi jo radi dogradili ali pa spremenili oz. prikrojili po vaših merah. Včasih se po izdelani spletni strani pokaže, da bi potrebovali nekoliko dugačne funkcionalnosti spletne strani in bi radi ostoječo temo predelali – oblikovno ali tehnično.

Izdelava spletnih strani in spletnih trgovin naj bo naša skrb, vi pa raje svoj dragocen čas namenite za druge bolj pomembne stvari v vaši dejavnosti.

Tudi tu vam lahko priskočimo na pomoč. Skratka, karkoli v zvezi z WordPressom vas zanima se prosim obrnite na nas.

Izdelava spletnih strani
Pomakni se na vrh